DET JAG ÄTER - BATTLE 2007
PETERS BIDRAG
Fullkornspasta med frysta
grönsaker toppat med extra majs.
middagsbjudningar såväl som till vardags. Grundregel är att
inte välja fel majs. Då majsen är pricken över i:et,
sista indianen i kanoten, grädden på moset..
jaja ni förstår vad jag menar, majssorten är avgörande
för att måltiden ska ta steget från att vara god till fabulös.
Jag föredrar COOP-Komsums majs vid namn Xtra.
Den är smakrik och inte för vattnig.
För er som inte gillar majs och inte känner skillnad
på olika majsutgivares fabrikat är det här helt
fel rätt att avnjuta/Laga.
Så till själva tillagningen.
Lägg i pastan innan vattnet har kokat upp,
anledningen är enkel, ni kan göra viktigare saker än att
vänta på att vattnet ska koka upp. Strax efter ni
har brytit pastan (självklart bruten pasta så
du slipper sitta och skära den då den
ändå ska vara delad. Ni slipper diska kniven också!)
ska ni varsamt tillsätta lite fryst grönsaksmix i den
redan vatten- och pastafyllda kastrullen.
Valfritt fabrikat och blandning av
grönsaker när det gäller grönsaksmixen.
Låt den mirakulöst goda rätten stå och sjuda
i ca 15 minuter sedan silar ni bort vattnet.
Jag har för övrigt aldrig använt mig av ett durkslag
hemma, då det är helt meningslöst eftersom det
med största sannolikhet medföljde ett lock till
kastrullen. Använd fantasin, go nuts!
När maten är på det torra placerar ni det,
med omsorg, i en djup tallrik och
tillsätter följande ingredienser efter
egen smak och eget behov:
Pastasås
(jag föredrar basilika även
fast jag tycker den är äcklig).
Sweet-chilli sås
(För att pastasåsen ska tappa
sin smak så mycket som möjligt)
Örtsalt
(SMUG-sallt för folk med onödigt
mycket pengar, bosatta i villaområden)
Piffi
(Även känd som "svensson-kryddan")
Peppar
(det ser konstigt ut om det
inte är en parantes här)
Ketchup
(inte så mycket, efter eget
behov egentligen inte
nödvändigt då du
förmodligen redan har
tillsatt pastasås)
Ej att förglömma, MAJS!
Notis:
Häll för guds skull inte i Soja,
det förstör hela grejen och det skapar en
smak som inte går att beskriva med ord.
Njut och se glad ut för bättre blir det inte.
Jag skulle aldrig laga den här rätten
om jag hade ork att faktiskt göra riktig mat,
nu har jag inte det så den passar mig perfekt.
Det är godare med bara pasta och ketchup.
Nej, jag är inte dålig på att laga mat
men jag har annat för mig. Shit seinfeld
börjar snart, det skulle jag inte hinna se
om jag exempelvis hade ställt mig och lagat
ris eller något annat pretentiöst
substitut för något som redan är
så effektivt och lättillagat som just pasta.
Hej hej hej hej hej!
3 kommentarer:
Helt jävla lysande!!!
jäklar ser ju gott ut men inte godare än vad du ser ut o smaka ...mmmm gimme more gimme more som brittan säger
Alltså det känns som det där gimme gimmie inlägget måste diskuteras lite ytterligare
Skicka en kommentar